logo
Rijksweg 31, 6271 AC Gulpen, 0031 (0) 43 7503305

Over ons

0031 (0) 43 - 7503305

Actuele zaken binnen ons bedrijf

Video clip over de stad Athene en actuele zaken in ons restaurant
die de moeite waard zijn om zo nu en dan naar te kijken
alsmede info over 360 graden foto's.

Neem een kijkje!

Klik op de blauwe "Weergeven op Google Maps" tekst om de 360 graden foto-tour te doen in ons Griekse restaurant. Wij hebben pas een hele verbouwing achter de rug en zijn zeer tevreden met het resultaat. Laat even weten wat u er van vind! Er is in totaal plaats voor 100 personen, dus reserveer snel!

Wilt u meer informatie raden wij u aan om regelmatig op onze Facebook en Twitter pagina te kijken, hier verschijnen leuke berichtjes over ons restaurant. Vanzelfsprekend stellen wij het zeer op prijs als u op onze socialenmedia een berichtje en of foto achter laat. Voor grotere groepen die willen reserveren voor een bedrijfsuitje is het misschien een idee voor een onvergetelijke avond met het personeel. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Over Athene

Athene was in de oudheid een grote Polis. Een polis was in het oude Griekenland een samenwerkingsvorm van Politai (burgers) waarbij deze burgers op godsdienstig, militair en economisch vlak samen gingen werken. Het bijzondere aan het oude Athene was, dat hier de eerste democratie ontstond.

De stad Athene ontleent zijn naam aan de godin Pallas Athena, in vroeger tijden ook de patroon van de stad. De tempel Parthenon op de Akropolis, het beroemdste monument van de stad, is gebouwd ter ere van haar. In vroeger tijden heette de stad Αθηναι (Athènai, meervoud van Athèna). Dit werd in de 19e eeuw opnieuw de officiële naam van de stad. Sinds een taalhervorming in de jaren '70 heet de stad Athina, een naam die sommige Grieken ook in het Engels prefereren boven Athens.

Totaal foto van restaurant Athene in Gulpen